Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

[Download] "Kall luft" by Howard Phillips Lovecraft ~ eBook PDF Kindle ePub Free

Kall luft

📘 Read Now     đŸ“„ Download


eBook details

  • Title: Kall luft
  • Author : Howard Phillips Lovecraft
  • Release Date : January 13, 2020
  • Genre: Fantasy,Books,Sci-Fi & Fantasy,
  • Pages : * pages
  • Size : 2537 KB

Description

Howard Phillips Lovecraft föddes 1890 i New England och dog 1937. Han anses nu vara den största av de amerikanska skrÀckförfattarna och har inspirerat Stephen King, Neil Gaiman, Wolfgang Hohlbein och mÄnga andra betydande författare, men under sin livstid var han underskattad och mÄste publicera sig enkla tidskrifter som Weird Tales.
Hans skrÀckvÀrld hÀmtade drag frÄn Edgar Allan Poe, Henry James och Lord Byron men han utvecklade ett eget universum som inte hade nÄgra förebilder men mÄnga efterföljare. Hans författarskap kan delas in i tre olika kategorier; traditionella skrÀckhistorier, drömvÀrldsberÀttelser och myter. De mest kÀnda Àr hans Cthulhumyter; en vÀrld befolkad av urÄldriga mÀnniskofientliga vÀsen.
Kall luft tillhör hans tidiga skrÀckhistorier. BerÀttaren Àr liksom Lovecraft journalist och liksom Lovecraft har tvingats till New York för att hitta arbete och liksom Lovecraft lever han i nergÄnget möblerat rum efter det andra. I ett av dessa pensionat trÀffar han en mystisk lÀkare som rÀddar hans liv och som han dÀrför kÀnner sig förpliktad att hjÀlpa. Liksom berÀttare Àr Lovecraft sjÀlv överkÀnslig för kyla och kall luft och novellen anses vara en av de som kommer nÀrmast hans egen personlighet.


Download Ebook "Kall luft" PDF ePub Kindle